Author: Sorozatszerkesztő: dr. Czigány István

Világtörténelem - Nagy csaták 8.

Sale Világtörténelem - Nagy csaták 8.

Series title: Világtörténelem
  • inner: colour
  • Pages: 88
  • Size: 208x285
  • Binding: keményfedeles, ragasztott
  • Publisher: Duna International Kft.

  • Product Code: 7655
  • Isbn: 9786155013928

500 Ft 1.695 Ft   -71%

Az első világháború – A második világháború kezdete

A nyolcadik kötet az első világháború emlékezetes csatáit vonultatja fel az olvasóknak a liége-i csatától a második marne-i csatáig bezárólag, valamint bevezeti a második világháborút olyan nevezetes események bemutatásával, mint a dunquerque-i és a Pearl Harbor-i csata.


Tartalma:

A liége-i csata 1914. augusztus 5-17.
A német hadsereg támadása a liége-i belga erődrendszer ellen. Az első világháború első csatája, amely a németek győzelmével végződött.

A gallipoli-i csata, más néven a Gallipoli-félsziget ostroma 1915. február 18 - 1916. január 9.
Az antant erői a szerbek tehermentesítése érdekében megpróbálták elfoglalni a Dardanellákat. A török hadsereg sikerrel védekezett a Gallipoli-félszigeten partra szállt antant erőkkel szemben.

A verduni csata 1916. február 21 - december 18.
Az I. világháború egyik fontosabb csatája volt a nyugati fronton, amely Verdun-sur-Meuse közelében, északkelet Franciaországban tíz hónapig tartott, így a világ leghosszabb csatái között emlegetik.

A jütlandi, más néven skagerraki tengeri csata 1916. május 31. - június 16.
Az I. világháború legnagyobb tengeri csatája, amelyben a német flotta taktikai győzelmet aratott.


A somme-i csata, más néven somme-i támadás 1916. július 1 - november 18.
 Ez volt a háború egyik legvéresebb csatája, mivel a két oldal veszteségei meghaladták a 1,5 millió főt halottakban, sebesültekben és hadifoglyokban. A Some folyó menti csatákban jelentek meg először a harckocsik.


A caporettoi áttörés 1917. október 24. - november 19.
Az Osztrák - Magyar Monarchia és Németország csapatai Caporettónál áttörték az olasz frontvonalat és Velence irányába folytatták a támadást. A hadműveletet az I. Piavei csata (1917. november 12. - december 2.) zárta le, ahol megállították a központi hatalmak előrenyomulását.


A második marne-i csata 1918. július 15 - augusztus 6.
A német csapatok július közepén indított támadásakor újra megközelítették Párizst, de az antant csapatok megállították az offenzívát. Az Amiens-nél indított ellentámadás végleg áttörte a német arcvonalat, s a német csapatok megkezdték a visszavonulást.


A dunkerque-i csata 1940. május 26. – június 4.
A dunkerque-i csata Franciaország lerohanásának jelentős hadművelete volt. Támadó erői bekerítették a La Manche csatorna partján lévő francia–brit erőket.


A Pearl Harbor-i csata 1941.december 7.
A japán flotta repülőgépei három hullámban megsemmisítették az Egyesült Államok Csendes Óceáni flottájának legnagyobb részét. Az USA belép a II. világháborúba.


A Bir Hakeim-i csata 1942. május 26 - június 11.
Az Erwin Rommel vezette Africacorps és az olasz csapatok Tobrukot megkerülve Bir Hakeimnél áttörték az angolok és a szabad francia csapatok vonalait, akik kénytelenek El-Alameinig hátrálni.

Kérdése van? Szeretné látni a könyv oldalait? Több fényképet szeretne? Megnézné a tartalomjegyzéket? Ne habozzon, írjon (info@tkkonline.hu), és mi hamarosan képeket, esetleg videót töltünk fel a könyvről!
Nem árulunk zsákbamacskát!