Author: Técsi Zoltán - Ilyés Csaba

Örök Erdély - Vándorlás végtelen utakon

Subtitle: Vándorlás végtelen utakon

  • inner: colour
  • Extra cover: yes
  • Pages: 160
  • Size: 235x336
  • Binding: keménytáblás, cérnafűzött
  • Publisher: Szalay Kiadó

  • Product Code: 7086
  • Isbn: 9789632511245

2.800 Ft 4.500 Ft   -38%

,Alig van föld, melyen annyi történetileg nevezetes nép kevertelenül élne, mint Erdélyben. Szent föld ez telve óriási romokkal, népek romjaival, kik tetteikkel a [történelemkönyvek] számos lapjait töltötték meg. Kelet és nyugat legszebb fajai, germán, római és hún fajok lakhelye századok és ezredek óta. Egyike a törzsnek, a székely, bérczei tövében legtisztábban maradt meg. Maradékai a rettegett harczosoknak, kik az "isten ostora" alatt két világrészt ráztak meg, s előcsapatként álltak a hóditó magyar hadak élén. De az isten ostorának népe nem oly vad, mint az V-dik század krónistái elhitetni akarták. Ők rettegének tőle, s a megrázott Európa szivesen elhitte, hogy a pokol maradékai. Szemléld szemtül szemben a székely népet, hogy az ősökre kent rágalmat meghazudtolva lásd."
                             Szilágyi Sándor, Honismertető album, 1870


,,Magyarország nem ismeri Erdélyt. Megszokván nyugotnak venni utunkat, valamikor honunkból kiindulunk, felejtjük, hogy kelet felé egy rokon nép lakik, melyet ismernünk sok tekintetben illenék."

                                                                                                                                                                      ( Kazinczy Ferenc, 1816)

Tartalom


 - Erdély, mint rejtély

Erdély, egy hely a világban. Ugyanúgy, mint Szilézia, a Bahamák vagy Hátsó-India. Csak abban tér el a többitől, hogy közelebb áll hozzánk. Térben, érzésben egyaránt. Mondhatni egy darab a szívünkből. Éppen ezért olyan szavakkal rokonítható, mint a szerelem, az emberiség vagy a vadvirágos rét. S még bátran hozzáfűzhetjük, hogy megfejthetetlen és megunhatatlan. Maga a csoda.


Kövessenek hát, akik csak tudnak. Vagy , ahogy Petőfi mondaná: aki magyar, velünk tart!

Kérdése van? Szeretné látni a könyv oldalait? Több fényképet szeretne? Megnézné a tartalomjegyzéket? Ne habozzon, írjon (info@tkkonline.hu), és mi hamarosan képeket, esetleg videót töltünk fel a könyvről!
Nem árulunk zsákbamacskát!