Szerző: Schäferné Földvári Ilona válogatta,for

Mese a lótuszvirágról - Indiai mesék

Akció Mese a lótuszvirágról - Indiai mesék
Alcím: Indiai mesék

 • belív: színes
 • Védőborító: nincs
 • Oldalszám: 192
 • Méret: 17x24
 • Kötés: keménytáblás, cérnafűzütt
 • Kiadó: MÓRA Könyvkiadó

1 000 Ft 3 999 Ft   -75%
 • Termékkód: 6123
 • Elérhetőség: 2–3 nap
 • Szerző: Schäferné Földvári Ilona válogatta,for
 • Alcím: Indiai mesék
 • Sorozat cím:

Az egyszeri ifjú csodálatos lótuszvirágot látott a tóban. Ezer színének, szépségének nem volt párja a világon. Le akarta szakítani s magával vinni – úgy érezte, már nem tudna nélküle élni. De mindhiába. A lótusz minden nyolcadik napon bontott virágot a víztükör fölött. S ő minden nyolcadik napon újra és újra nem tudta letépni, megszerezni. Már betegen kornyadozott a bánattól, amikor megjelent a jóságos Vikram király – és ezer lótuszt szerzett neki... Mintha ez a lótusz a csodálatos indiai mesevilágot jelképezné titokzatosságával, szépségével, ezer színével. A könyv dél-indiai meséi nem ismeretlenek a magyar olvasók számára, Schäferné Földvári Ilona válogatása és fordítása pár évtizede alapműnek számít az indiai kultúra szerelmeseinek körében. Az új kiadás Makhult Gabriella illusztrációival kelti életre az egzotikus mesekincs színpompás világát.

A könyv dél-indiai meséi nem ismeretlenek a magyar olvasók számára, Schäferné Földvári Ilona válogatása és fordítása pár évtizede alapműnek számít az indiai kultúra szerelmeseinek körében. Az új kiadás Makhult Gabriella illusztrációival kelti életre az egzotikus mesekincs színpompás világát.


Utószó


Schäferné Földvári Ilona válogatása az indiai népmesék színes világába kalauzolja el olvasóit. Főhősei ismeretlenségükben is ismerősök: Furfangos, bátor vagy becsületes emberek, vagy éppen nevetni valóan ostobák, fukarok és kapzsiak - természetük szerint akár a magyar népmesékben is szerepelhetnének, igazolva azt az állítást, hogy az emberek mindenütt ugyanolyanok.

A gyűjtemény egyes darabjai India legkülönbözőbb területeit idézik meg: az északi sivatagos vidákektől a déli dzsungelekig, a keleti nyüzsgő városoktól a nyugati parti kókuszligetekig mindenhonnan találunk itt történeteket. Egyesek kis falvakban, mások királyi palotákban vagy népes városokban játszódnak, természetes részük a csoda, a varázslat vagy éppen a testet öltő, emberek között járó istenek.

A csodás elemek ellenére mégsem a megvilágosodást kereső, misztikus-ezoterikus úton jut el az olvasó az indiai népmesék világába, hanem a mindkét lábával a földön járó hősök sorsán keresztül; így a szó legszorosabb értelmében vett nép gondolkodásához kerülünk közelebb.

A meseválogatás új kiadása különös gondot fordít az indiai nevek pontos átírására, hogy kiejtésük ne okozzon gondot a magyar olvasóknak, és megkönnyítse ezt a különleges, kulturális indiai utazást.

Mesés utat kívánunk!  74 meseIndiai tigris


Képtalálat a következőre: „lótuszvirág”

Lótuszvirág és béka

Kérdése van? Szeretné látni a könyv oldalait? Több fényképet szeretne? Megnézné a tartalomjegyzéket? Ne habozzon, írjon (info@tkkonline.hu), és mi hamarosan képeket, esetleg videót töltünk fel a könyvről!
Nem árulunk zsákbamacskát!