Menü
Kosár

Kukta (a DTV szakácsmûsora)

Kukta (a DTV szakácsmûsora)
Kukta (a DTV szakácsmûsora)
  • Készlet: Raktáron
  • Reward Points: 4
  • Termékkód: 1551
  • Szerző: Tóth Kiadó
  • Alcím: Interjúk a D
  • ISBN: 9789635965267
  • belív:
  • Védőborító:
  • Oldalszám: 56
  • Méret: A/4
  • Kötés: kemény fedeles, cérnaf.
  • Kiadó: Tóth Könyvkiadó

Előző akciós ár: 490 Ft
Az előző 30 nap legalacsonyabb ára

Eredeti ár: 1 500 Ft
A könyv teljes ára


Online ár: 490 Ft (-67%)

Weboldalunkon leadott rendelésekre érvényes ár

Nettó ár: 490 Ft
Ár hűségpontban: 490

   Csutka István színházigazgató almás szûzérméivel indult, s egy csapásra népszerûvé vált a Debrecen Televízió magazinja, a Kukta. Hétrõl hétre más közismert személyiség fordult meg a konyhastúdióban, ahol profi szakács irányításával sajátította el - a nézõkkel együtt - egy étel elkészítésének fortélyait.
   Elsõ évben Kiss Tamás, olimpiai ezüstérmes szakács vezetésével nyertünk betekintést a konyhamûvészet titkaiba, késõbb Komódi Ferenc konyhafõnök neve fémjelezte a mûsort. Sok hasznos ötletet, praktikát leshettek el, akik figyelemmel kísérték a Kuktát.
   Hiszem, hogy ételeink mennyisége és minõsége jelentõsen befolyásolja az egészségünket és a közérzetünket, hogy táplálékunk lehet gyógyító erejû és lelkünk felvidítója is. Rendkívül fontos a szép tálalás, az ételek változatos színe, és az a szokás, hogy a család tagjai lehetõleg minél többször, szépen terített asztal mellett, együtt étkezzenek.
   Ezen kötetben a mûsorban elkészített ételkompozíciók receptjeibõl nyújtunk át egy csokorral, s a meghívott vendégek engednek betekintést étkezési szokásaikba, konyhájuk paravánjai mögé.

                     Kovács Enikõ (DTV)

   Tartalom:
Csutka István - Almás szûzérmék
Kecán Ildikó - Magyaros sügérfilétorony
                      hagymás cikkburgonyával
Pikó Sándor - Rostonsült kacsamell
Kovácsné Laurinyecz Júlia - Baconos jércemellcopf
Cserháti István - Vargányás szûszpecsenye
                          szárnyas mellel
Tihanyi Sándor - Magyaros szûzérmék
                           finomfüves köntösben
Szente Vajk - Gyöngytyúkfilé tejszínesen,
                      pestós spagettivel
Csapó Erika - Jércebrassói gazdagon
Gábor Bernadett - Kifordított túrógombóc
                              rétestoronnyal
Madai Petra - Rozmaringos bárányfilé mentás
   burgonyakockával, póréhagymás gombával
Usztics Mátyás - Magyaros karajszeletek és
   zöldséglepénytorony póréhagymaszalmával,
   paradicsomgolyókkal
Tikász Sándor - Szûzérmék banánnal
                          és hagymával
Supka Attila - Hátszínszelet hentes módra
Szénási Miklós - Koronázási jércecsíkok
Módyné Nepper Ibolya - Szûzérmék
         mogyorómártással, bugonyalepénnyel
Sári Évi - Faszénen grillezett pulykamellfilé
               zöldségágyon
Vikidál Gyula-Varga Miklós - Lecsóvariációk
Bálint gazda - Vajban párolt jércefilé zöldségágyon
Radics László - Diós csirkemellcsíkok
                         sajtmártással, pennével
E. Lakatos Aranka - Jércefilé Duna módra
                                vajas galuskával
Fodor Márton - Brassói szûzérmék fûszeres
                         burgonyacikkekkel
Halmosi Péter - Lecsós marharolád
                         vajas galuskával
Tamus István - Baracklekváros gõzgombóc
                        mentás habbal
Liszter Sándor - Omlós csirkehús
                          kelkáposztabatyuban
Zsivóczky Attila - Konyakos, narancsos almaleves

Írjon véleményt!

unio