Szerző: Schmidt Egon

Madár kalendárium

Akció Madár kalendárium


  • belív: színes
  • Oldalszám: 198
  • Méret: A5
  • Kötés: puhatáblás
  • Kiadó: Anno

250 Ft 800 Ft   -69%
  • Termékkód: 7319
  • Elérhetőség: Készleten
  • Szerző: Schmidt Egon
  • Alcím:
  • Sorozat cím:
Bármikor járunk is kint a szabadban, a fák között, a mezőkön vagy vizek és nádas mentén, madarakat, néha többet, máskor kevesebbet mindig láthatunk. Tavasszal és ősszel pedig a távoli országokban fészkelő, hazánkat csupán a vonulás idején érintő fajokat is megfigyelhetjük. Az eredményes madármegfigyeléshez jó távcső, kezdők számára a szaküzletekben kapható, színes ábrákkal illusztrált határozókönyv szükséges. Könyvünk további segítséget kíván nyújtani azzal, hogy a teljesség igénye nélkül bemutatja az egyes hónapokban a különböző élőhelyeken látható madárfajokat. A madármegfigyelés mint hobbi az egész világon, így hazánkban is terjedőben van, különösen hétvégén láthatunk sok távcsöves madarászt az erdőben vagy a tavak, folyók partján. Segíthet, ha a kirándulást megelőzően elolvassuk a hónapról szóló fejezetet, így előre tudjuk, hogy az adott terepen milyen fajokra számíthatunk.

A madármegfigyelés, az angol Birdwatching, örvendetes módon terjed hazánkban is.Különösen hétvégéken látni nagyon sok , elsősorban fiatal madarászt,amint a tavak,folyók közelében vagy éppen a hegyekben figyelik távcsövekkel az eléjük kerülő madarakat.Vannak, akik csak feljegyzik a látottakat,és máris sietnek tovább,újabb madarakat keresnek, mások egy-egy kiválasztott faj életét,viselkedését tanulmányozzák,és órákat töltenek akár egyetlen egyed megfigyelésével. Madarakat az év minden szakában , tavasszal és ősszel,nyáron és télen egyaránt láthatunk,figyelhetünk,és ehhez nem kell feltétlenül nagy utat megtennünk.Egy park madáréletének vizsgálata , de a kiskertben fészkelő széncinege pár megfigyelése is élményt nyújthat,éppen olyan érdekes és tanulságos lehet,mint egy hortobágyi vagy valamelyik hegyvidéki erdőbe vezető kirándulás.A madarak nagy kalendáriuma az év minden napjában nyitva áll, de ahhoz, hogy ismereteket szerezzünk, lapozgatnunk kell benne.Könyvünk ehhez kíván segítséget nyújtani.A teljesség igénye nélkül szólunk az egyes hónapokban megfigyelhető fajokról,a különböző élőhelyeken, a tavak és folyók mentén,a mezőkön és a települések környékén.Az eredményes madárleshez jó távcső és egy határozókönyv szükséges.Ez utóbbiból bő választékot kínálnak a szaküzletek , és az ábrák alapján könnyen azonosíthatjuk a látott madarakat.A madármegfigyelés szép és egészséges hobbi . Mozgás a jó levegőn, sok távcső elé kerülő madár,egyéb már nem is szükséges.Ehhez kíván sok kellemesen eltöltött órát és napot a szerző.
Kérdése van? Szeretné látni a könyv oldalait? Több fényképet szeretne? Megnézné a tartalomjegyzéket? Ne habozzon, írjon (info@tkkonline.hu), és mi hamarosan képeket, esetleg videót töltünk fel a könyvről!
Nem árulunk zsákbamacskát!