Sale Ablak a végtelenre - Csaba testvér gondolatai

Ablak a végtelenre - Csaba testvér gondolatai

500 Ft 2.990 Ft
  • Ex Tax: 500 Ft
  • Product Code: 7642
  • Availability: In Stock

,,   Senki nincs zsákutcában, nincs olyan élet, amelyre Isten azt mondaná, hogy elveszett, ezen már nem lehet segíteni. Lehet, hogy az alkohol gyűrt maga alá, lehet, hogy a csüggedés, a reménytelenség, a nélkülözés, a napi hajsza, a taposómalom tette tönkre az idegeidet, vagy akár a jólét, a siker, a hatalom súlya alatt roppantál össze, de hinned kell, hogy mindig van tovább, és az életed nem egy zsákutcában való vég nélküli vergődés, hanem sodródás Isten feléd kitárt karjaiba. Az a jó, ha ez nem eszméletlen sodródás, hanem tudatosan vállalt közeledés, amely értelmet ad az életednek.

  A népmesékben a szegény ember kifogja az aranyhalacskát, aki három kívánságát teljesíti. Ha én kifognék egy római katolikus aranyhalacskát, aki azt mondaná, hogy egyetlen dolgot kérhetek a kedves Olvasó számára, akkor az a következő lenne: merjék, akarják keresni, meglátni Isten Orcáját a világban, hogy érezzék az Ő szent jelenlétét, hogy merjenek Vele baráti, gyermeki, munkatársi viszonyt kialakítani, hogy ne féljenek Tőle, hanem vegyék észre Benne a Jeruzsálem előtt térdre boruló, síró Istent, aki a mai napig és a világ végéig próbálja összegyűjteni az embereket, mint kotló a csibéit Déván, Budapesten, Salgótarjánban, Nagykőrösön, Debrecenben, Kolozsváron, Nagyenyeden, Munkácson, Párizsban, New Yorkban, Kabulban, mindenütt....."

                                                                                                                         Csaba testvér


Csaba testvért, az erdélyi ferencest, a nehéz helyzetben élő gyermekek megmentőjét, 1500 szociális árva nevelőapját ma már senkinek nem kell bemutatni. Minden egyes szavának súlyt és hitelt ad élete, nem csupán beszél Isten országáról, hanem mindent meg is tesz, hogy ez az ország itt a földön kibontakozzon. Karikó Éva az apostoli hitvallás, az ún. Hiszekegy állításaira fűzte fel a kérdéseit. A válaszok minden egyes gondolata az életből merít, az életről szól végtelen bölcsességgel és egyszerűséggel, nemcsak a hitigazságokat mutatja be, hanem azok megvalósítását a több évtizedes lelkipásztori és nevelői munka tapasztalatából merítve. Szavaival összecsengnek nagy költőink, gondolkodóink, szentjeink sorai, amelyek alátámasztják Csaba testvér gondolatait.