Magyar-orosz, Orosz-magyar Kisszótár
Sale Magyar-orosz, Orosz-magyar Kisszótár

Magyar-orosz, Orosz-magyar Kisszótár

500 Ft 2.400 Ft
  • Ex Tax: 500 Ft
  • Product Code: 7575
  • Availability: In Stock

A szótárak nélkülözhetetlen eszközei mindennapi életünknek. Orosz nyelv fordításához, megértéséhez nélkülözhetetlen,  kétnyelvű kisszótár.

Sorozatunk a kezdőknek nyújt segítséget, alfabetikus sorrendben az adott nyelv alapszókészletét (kb. 12 000) tartalmazza.

Szótárunk olyan magyar szavakat tartalmaz, amelyeket alkalmasnak találtunk a mindennapi szükségletek kifejezésére; ezek a szavak lehetővé teszik, hogy nagy vonalakban nyomon követhessük a napi sajtó címszavait, tájékozodhassunk a legalapvetőbb gyakorlati kifejezések sokaságában. Nem vállalkozhattunk átfogó, minden területre kiterjedő szógyűjtésre, de megkíséreltük, hogy a köznapi társalgásban, az érdeklődő tájékozódásban segítségére lehessünk a nyelvet megismerni kívánóknak. A feldolgozott szókészlet java része nem csupán a magyar köznyelvet, de némiképp az azon alapuló irodalmi nyelvet is képviselni igyekszik, s bár nem térhettünk ki tájszavakra, ré- gies kifejezésekre, felvettünk néhány, az emelkedettebb stílushoz illő szót is (vélekedik, szédeleg, pityereg), amivel nemcsak a megértést, de a színesebb megfogalmazást is támogatni szándékoltuk.