Akció Don Giovanni - Meséld újra! sorozat

Don Giovanni - Meséld újra! sorozat

500 Ft 2 990 Ft
  • WebShop ár: 500 Ft
  • Termékkód: 7563
  • Elérhetőség: Készleten

"– Uram! – mondta. Hát maga soha semmitől sem fél?

Don Giovanni jól ismerte a kérdést.  – De, az unalomtól – felelte."

Az újramesélés műfajának egyik jeles képviselője Alessandro Baricco, aki egy egész sorozatnyi könyvet álmodott át. Magyarországon a Kolibri kiadó 2012-ben jelentette meg az olasz Meséld újra! sorozat első köteteit. Mindegyik könyv (Cyrano de Bergerac, Nemo kapitány, Az orr, Jegyesek, Gulliver... ) egy-egy híres történet átirata, az általános iskolás korosztály igényeihez igazítva. Nem titkolt célja a sorozatnak, hogy ezek a könnyen érthető, színes, ízléses képekkel illusztrált könyvek tovább segítsék az iskolásokat az eredeti mű elolvasásáig...

Az olasz don Giovanni (spanyolul Don Juan) egy  XIV. századbeli mondaalak, vakmerő nőcsábász, aki a gyönyörért és a szabadságért mindent és mindenkit félresöpör. Még gyilkosságra is képes, öl, bűntudat nélkül.  

A sorozatról így nyilatkozott Alessandro Baricco: "A Meséld újra! egy olyan csónak, melyből mentőövet dobhatunk valaminek, ami a múlt vizében elmerülni készül. Az ezzel a védjeggyel ellátott tárgyak, mint ahogy ez a könyv is, egy kihalásra ítélt faj részét képezik."

Az olvasást könnyítendő,  a könyv 6-8 oldalas fejezetekre tagolt, és a szöveg csak a lapok felét tölti ki.  A stílus, a megfogalmazás jól illeszkedik az általános iskolás korosztály igényeihez. Az igényes kiadású mű illusztrációi remekül egészítik ki a történetet.

Ajánlott korosztály: 9 év felett (de nemcsak a gyerekeknek, a szülőknek is érdemes kézbe venni, talán  a történet eredeti változatát ők sem ismerik!)