Akció A vadak útján

A vadak útján

500 Ft 2 450 Ft
  • WebShop ár: 500 Ft
  • Termékkód: 7556
  • Elérhetőség: Készleten

1956 őszén csak két dolgot tudtam biztosan: azt, hogy el kell mennem, (...) és azt, hogy itt kell maradnom, ha van bennem egy fikarcnyi becsület. A könyv 1970 után, külön-külön kiadott fejezeteiből most először válik összefüggő nagyregény.

A nagy kaland, amiről húszéves hőse nem sejthette, egy egész életen át fog tartani. Az elbeszélő életútja Párizson át a trópusokra, a karibi szigetvilágba vezet. A hazátlanságba, egy isten háta mögötti gyarmat alacsony égboltja alatt. Ezen az úton, a Vadak Útján kíséri végig hősét az író. Amíg csak véglegessé nem válik a választás a hazatérés ábrándképe és valósága között. A könyv hat fejezetből áll. Ezek 1970 után külön-külön jelentek meg, először nyugaton, magyar folyóiratokban, majd itthon is. Most válik először belőlük összefüggő nagyregény.


A Vadak Útján

1986

Chicago-ban megjelent elbeszéléskötet az író jellegzetes élményanyagából táplálkozik, tele egzotikus, „madárlátta mesékkel”, ahogy maga az író nevezi őket. Ferdinandy írásmódja igen jellegzetes, „elbizonytalanított életrajzi vonatkozásaival, klasszikus novellaszerkezetével, újszerű önreflexivitásával, párás, máskor elegánsan hűvös mondataival. Az összetéveszthetetlen hangulat forrása valamiféle új érzékenység-elegy: elemei az emberi gyarlóság vállalása, a tragédiák semmiségként történő előadása, a gyengék iránti részvét, az iróniával uralt érzelmesség. ... Az elbeszélő látszólag egykedvűen bolyong az elszalasztott lehetőségek egzotikus vagy szürke múltbéli színterein – fájó, furcsa, nehezen értelmezhető nosztalgiát keltve az olvasóban.” (Doboss Gyula)