Akció A kis herceg

A kis herceg

300 Ft 895 Ft
  • WebShop ár: 300 Ft
  • Termékkód: 7532
  • Elérhetőség: Készleten

    Számomra ez itt a világ legszebb és legszomorúbb tája. Ugyanaz a táj, mint az előző napon, de újra lerajzoltam, hogy figyelmesen megnézhessétek. Ez az a hely, ahol a kis herceg megjelenet a Földön, és aztán eltünt.

   Nézzétek meg alaposan, hogy biztosan felismerjétek, ha egy napon az afrikai sivatagban utaztok. És ha eljutnátok erre a helyre, kérlek, ne siessetek; várjatok egy darabig, pontosan a csillag alatt! Ha akkor egy gyerek lép hozzátok, aki nevet, akinek aranyszőke haja van, aki nem válaszol a kérdésekre, akkor tudni fogjátok, ki ő. Akkor pedig legyetek kedvesek hozzám! Ne hagyjátok, hogy tovább szomorkodjam: írjátok meg gyorsan, hogy a kis herceg visszajött....


Gyermeknek és felnőtteknek szóló egyetlen mese. A kis herceg, a második világháborúban elhunyt s már klasszikusnak számító francia író remekműve.
Története úgy indul, mint minden Saint-Exupéry-regény, egy repülőkalanddal, de ezúttal a bonyodalom nem a valóságban, hanem a költői képzelet világában folytatódik.
Egy kisfiú jelenik meg a szerencsétlenül járt pilóta mellett a Szahara magányában. Egy kisfiú egy másik bolygóról s vele együtt feltündököl egy másik világ is, melynek embersége, tisztasága és szépsége sajnos már csak a költészet világából való.
Saint-Exupéry úgy beszéli el kis hercege történetét a maga icipici bolygóján, hogy mindnyájan fájdalmasan megáhítjuk azt az igazabb bolygót, s szívünkbe zárjuk az emberségben nagy kis herceget.