Akció Leningradi madonnák

Leningradi madonnák

500 Ft 2 990 Ft
  • WebShop ár: 500 Ft
  • Termékkód: 6744
  • Elérhetőség: Készleten

Marina, az Ermitázs tárlatvezetője 1941-ben, a leningrádi blokád idején a páratlan műkincsek megóvásán fáradozik. A parancs szerint ki kell emelni a festményeket a keretből és biztonságos helyre kell őket szállítani. Az üres kereteket mementóként visszaakasztják eredeti helyükre – reménykedve abban, hogy a műkincsek egykor visszatérhetnek méltó helyükre.
Amikor a Luftwaffe bombái hullani kezdenek Marina a fantázia világában talál menedéket a rettegés az éhezés és a feltartóztathatatlan halál elő‘l. Ecsetvonásról ecsetvonásra felidézi és emlékezetébe vési a csodálatos remekműveket a pompás aktokat az angyalokat az isteni nyugalommal mosolygó Madonnákat. A Leningrádi Madonnák Marina emlékezetének filmkockáiból építkezve észrevétlenül kalandozik a háborús Szovjetunió és a mai amerikai lét között felkavaró képet festve a háborúról a szerelemrő‘l és a művészet erejérő‘l.

Debra Dean merész hangvételű megindító története új színt jelent az amerikai regényirodalomban. Méltán volt 2007 sikerkönyve a nemzetközi könyvpiacon.