Akció Hogyan menjünk világgá - Az álmodozástól az indulásig

Hogyan menjünk világgá - Az álmodozástól az indulásig

2 165 Ft 3 490 Ft
  • WebShop ár: 2 165 Ft
  • Termékkód: 6091
  • Elérhetőség: 2–3 nap

Ez a könyv az utazni vágyóknak íródott. Azoknak az embereknek, akikben szüntelenül motoszkál a hívás: indulj el, fedezd fel a világot! A kíváncsi embereknek, akiket nem az all-inclusive szálloda svédasztala hozza lázba, azoknak, akik már évek óta dédelgetnek egy álmot: világgá menni. Úgy tartják: az igazi álmok azok, amik megijesztenek. A kérdés az, hogyan tudunk túllenni a félelmeinken, hogyan alakíthatjuk át a vágyainkat célokká, a kifogásainkat pedig feladatokká. És ha ez megvan, akkor hogyan tudunk megbirkózni ezekkel a feladatokkal, odáig, hogy becsomagoljuk az életünket egy hátizsákba, és felüljünk arra a repülőre, ami végre megnyitja előttünk a világot.

Volt már olyan érzésed, hogy mindent magad mögött hagyva egyszercsak nekimenj a nagyvilágnak egy hátizsákkal? Nekem már igen. És, hogy meg is tettem, az életem legjobb döntésének bizonyult.

Nagyon sokan kérdezték meg már tőlem, hogy miért írom a backpacker.hu-t. Erre nagyon sokféle válaszom van, mert ez nem egy dologból nőtte ki magát, de egyetlen egy titkot még soha nem árultam el nektek. Végre itt az ideje, hogy elmondjam: mind része voltatok annak, hogy a bakancslistámra egy új pipa kerülhessen.

Minden Dél-Amerikában kezdődött hat évvel ez előtt. Ha most visszagondolok, az, aki most vagyok ott született meg, valahol a buenos aires-i árvaház, és a limai reptér között. Akkor értettem meg, hogy utazó vagyok. Hogy szeretek írni. És azt is, hogy a bakancslista az egyik legjobb dolog, ami történhet velem. Segít emlékezni, hogy mire vágyom. Segít abban, hogy megmaradjon a világ egy olyan játszótérnek, mint amit kicsiként megismertem.

Amikor hazajöttem a három hónapos útról 2010-ben, az egyik ebédszünetemben leültem az íróasztalomhoz, kezembe vettem egy tollat, kitéptem egy papírt a jegyzetfüzetemből és rámeredtem az üres lapra. Eldöntöttem, hogy erre kis lapra, mindenféle ceremónia nélkül fel fognak kerülni azok a dolgok, amiket szeretnék az életben. Akkor is ha most nincs rá elég pénzem, akkor is ha éppen nem vagyok tehetséges hozzá, vagy esetleg még fel sem találták hozzá a technológiát. Azt játszottam, hogy mindent megtehetek, hogy kifogtam az aranyhalat, és az három kívánság helyett annyit adott, amennyit csak szerettem volna. Gyorsan járt az ujjaim között a toll. Annyi dolog volt a fejemben, hogy a kezem szinte alig tudta utolérni gondolataim folyamát. Néha felkuncogtam. “Milyen lenne énekelni sok ember előtt?”. Aztán meg bevadultam: “Képeket szeretnék a National Georgraphicban! Megszeretném nézni a Taj Mahal-t. Indonééziiiaaaa, az is kerüljön fel gyorsan. Galápagos és a teknősök.” Csak írtam és írtam, amíg be nem telt papír mind két oldala.
Végignéztem azon a fecnin, és ugyan úgy mosolyogtam, mint ahogy most is, ahogy itt van előttem, sok-sok pipával rajta.